Monday, November 17, 2014

Tsaarin aikaista kaupunkikehitystä helsingissä


Englannissa asuntolaivoista on tullut kokonaan uusi kulttuuri- ja kulttiyhteisö joka kerää kansainvälistä huomiota ja turisteja. Niistä on tullut myös uudenlaisten kaupallisten palvelujen kehitysympäristö. Näin kanavien rannat on saatu myös tuottavaksi yhteiskunnalle. Englannissa asuntolaiva-asuminen rinnastetaan normaaliiksi asumisen muodoksi ja ne kuuluvat erilaisten tukien piiriin siinä missä normaalit asunnot.


Hyvän kuvan tästä antaa Norwegian lentoyhtiön lehti jossa on kuvattu tällaista asumista katso: http://www.norwegian.com/magazine/features/2014/10/canal-ways

Meillä Helsingissä kaupungin virkamiehet tekevät kaikkensa jarruttaakseen kaikenlaisen kehityksen eli meillä eletään kuin Tsaarin aikaan. Virkamiehet ovat merkittävin kehityksen jarru ja toimivat kuin pikkuhitlerit.

Olen nähnyt tämän kaikissa yrityksissäni Helsingin kaupunki on viimeisenä ottanut käyttöön uuden teknologian vasta sen jälkeen kun kehittämäni tuotteet ovat valloittaneet muun maailman. Tuntuu uskomattomalta kuinka virkamiehet eivät näe että voisivat säästää uudella teknologialla sekä tukea yritystoimintaa eikä jarruttaa sitä.

He voisivat myös kehittää muutenkin kaupunkia esimerkiksi sallimalla asuntolaivat aikuisten oikeasti eikä vain juhlapuheissa. Esimerkkinä apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja hänen esiintymisensä Urbaaneilla asuntomessuilla 30.8.2014 antoi tästä nolon kuvan.
Hän ei tietänyt edes mitä johtamassaan yksikössä tapahtuu asuntolaivojen ja muiden uusien asumisen vaihtoehtojen suhteen. Hän kertoi, että kipparlahden laiturissa on vihdoin asuntolaivapaikkoja joissa voi asua. Todellisuudessa meille tarjottiin tästä laiturista paikkaa, mutta samalla sanottiin ettei siinä saa asua. Samaisen tilaisuuden paneelikeskustelussa tuli vahvasti esille se, että kaupungin suunnittelu jarruttaa voimakkaasti kaikkia uusia tuulia vaikka julkisuudessa annetaan toinen kuva.
uusi

No comments:

Post a Comment